NNormal a Sierre-Zinal.
Tres històries.
Un compromís.

Descobreix què ha significat participar en la 50a edició de Sierre-Zinal per als nostres atletes.

Sierre-Zinal és sens dubte una de les curses més emblemàtiques de la Golden Trail Sèries i enguany ha celebrat la seva 50a edició. El seu recorregut de 31 quilòmetres, 2.200 m de desnivell positiu i 1.100 m de descens passa pel cim de les muntanyes Weisshorn (4.506 m), Zinalrothorn (4.221 m), Obergabelhorn (4.073 m), Matterhorn (4.478 m) i Dent Blanche (4.357 m), motiu pel qual es coneix com la prova dels cinc quatre mils.

Els excepcionals paisatges alpins de Sierre-Zinal no són l'única cosa que la converteix en una competició especial per a Emelie Forsberg, Peyton Thomas i Tòfol Castanyer. Ells són els ambaixadors de NNormal que, el cap de setmana passat, van poder participar en aquesta increïble cursa en la qual van córrer al costat de 5.997 corredors i corredores de 69 nacionalitats. A més, ho van fer després de passar una setmana junts en el primer Training Camp de NNormal, a Chamonix.

Cadascun d'ells té una història per explicar en relació amb aquesta cursa, i hem volgut conèixer-la de prop per a commemorar el 50 aniversari de Sierre-Zinal.

Emelie Forsberg

Un somni fet realitat.

Aquest cap de setmana Emelie Forsberg es presentava per primera vegada a la línia de sortida de Sierre-Zinal. Feia més de 15 anys que somiava en fer-ho i finalment el moment va arribar, just quan la cursa celebrava la seva 50a edició i en un moment molt especial de la seva carrera, perquè fa menys d'un mes Emelie es va proclamar campiona d’Eiger 51 by UTMB, aconseguint un temps de 05.59:10.

Així, la primera Sierre-Zinal per a Emelie Forsberg li va oferir un temps de 3:36.38. El resultat no va ser l’esperat per a ella, pero l'ambient que es genera al voltant de la cursa i la gran participació en la cursa són alguns dels motius pels quals l’Emelie desitjava participar a Sierre-Zinal.

“Era complicat córrer amb tanta calor. Parava constantment a ficar el cap al riu, i, tot i això, no aconseguia baixar la temperatura. Però! Tot i les males sensacions, va ser increïble viure aquesta cursa i conèixer a tants corredors durant el recorregut.”

Tòfol Castanyer

Torna a Sierre-Zinal a l’edat de 51 anys.

La 50a edició de Sierre-Zinal valia la pena sens dubte. A l'edat de 51 anys, l'atleta i ambaixador de NNormal Tòfol Castanyer ha decidit tornar a participar a Sierre-Zinal després de 9 anys sense fer-ho. La seva primera vegada va ser el 2008 i, l'última, el 2014, quan ja estava completament enamorat de la seva velocitat, els seus paisatges i l'ambient acollidor que es genera al voltant d'ella.

“Abans de córrer a Sierre-Zinal el 2008 tots em parlaven meravelles de l'ambient, de l'organització i, sobretot, d'un recorregut espectacular entre cinc cims de 4000 metres. Tot era massa temptador per a negar-me a anar-hi”, explica. “La veritat és que res va decebre. El nivell era brutal segurament a causa de les característiques del circuit: Sierre-Zinal no sols era una cursa per a corredors de muntanya, sinó que també era el punt de trobada entre triatletes, orientadors i els primers atletes kenians que corrien en esdeveniments europeus.”

Al llarg de la seva relació amb aquesta cursa, Sierre-Zinal li ha brindat 5 Top 10 i, en aquesta 50a edició, ha aconseguit un temps de 2:52.06, alguna cosa que valora enormement als seus 51 anys. “Sé que no tinc el nivell per a estar al capdavant d'aquesta cursa, però a la meva edat ha estat meravellós poder gaudir d'una prova tan mítica com Sierre-Zinal”.

“Aquest 2023, la vida em regala l'oportunitat de tornar a córrer Sierre-Zinal. Moltes coses han canviat en aquests 15 anys, però el magnetisme de la cursa continua atraient-me amb molta força”.

Peyton Thomas

La primera Sierre-Zinal.

Aquest cap de setmana Peyton Thomas es va calçar les seves sabates NNormal per a enfrontar-se, igual que Emelie Forsberg, a la seva primera Sierre-Zinal. El Training Camp al costat dels altres atletes de NNormal li va servir per a preparar-se per a la seva primera vegada en aquesta cursa que, a més, celebrava una edició molt especial.

“Aquesta és la meva primera vegada a Sierre-Zinal i d'ella espero grans multituds, molta emoció i una cursa ràpida i molt bonica alhora. Aquesta cursa suposa un repte per a mi, molt competitiu, però crec que serà una bona introducció a les curses europees i una bona preparació per a l’OCC a finals de mes”, assenyalava Thomas abans de participar en ella.

Després de la seva participació a Sierre-Zinal, va aconseguir una marca de 3:45.24, i aquestes van ser les seves sensacions:

“Em vaig sentir bastant cansada durant tota la cursa per la calor, però realment em van agradar molt les planes i hi havia molta gent amb qui córrer, així que va estar bé.”

Després de la ressaca emocional d'una setmana convivint al costat dels atletes NNormal en el primer Training Camp de la marca, i després d'acompanyar a tres d'ells a participar a Sierre-Zinal, ja només tenim la vista posada en la increïble setmana que ens oferirà l’UTMB a Chamonix d’aquí a uns dies. Ens acompanyes?